Politika zasebnosti

Zadnjič posodobljeno: 26. 5. 2022


Osebni podatki so pomembni, njihovo varovanje prav tako. Zato v podjetju Applet d.o.o. (v nadaljevanju Applet d.o.o.) skrbimo, da z osebnimi podatki, ki jih z vašo privolitvijo pridobimo od vas, ravnamo v skladu z veljavnimi predpisi (Splošno uredbo o varstvu podatkov – GDPR, Zakonu o varstvu osebnih podatkov idr.).

Applet d.o.o. na spletni strani Applet.si zbira različne vrste podatkov, pri čemer osebne podatke zbira samo ob izrecni privolitvi uporabnikov, ki jih vnesejo v kontaktne obrazce. Osebne podatke hranimo, obdelujemo in uporabljamo le tistem obsegu, za katerega obstaja zakonit interes ali za katerega ste dali privolitev in ki je nujno potreben za doseganje namena, zaradi katerega so bili zbrani.

Applet d.o.o. si pridržuje pravico, da kadarkoli in brez predhodne najave spremeni vsebino te izjave.

Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki

Ta politika velja za obdelavo (uporabo) katerihkoli osebnih podatkov, ki ga izvaja družba Applet d.o.o. (upravljavec) ali ki se izvaja v imenu upravljavca.

Podatki o upravljavcu:


APPLET, informacijske storitve
Cesta k Tamu 12, Maribor, 2000 Maribor

Matična številka: 7020252000
Telefon: +386 2 330 56 81
E-pošta: info@applet.si

Podatki o pooblaščeni osebi za varstvo podatkov:

David Koderman / Direktor
Kontaktni telefon: +386 2 330 56 81
Kontaktni e-poštni naslov: david@applet.si

Uporaba, obseg in namen hranjenja in obdelave

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, tržnega obveščanja prek elektronske pošte, pospeševanja prodaje, le splošnega profiliranja strank s ciljem prilagojene ponudbe vsebin in izdelkov strankam v elektronski pošti in na spletnih straneh (po geografski lokaciji).

Ob poslanih elektronskih sporočilih si zabeležimo prikaze na strani posameznikov prejetih sporočil in klike na povezave v prejetih sporočilih. Za boljšo in bolj usmerjeno ponudbo ter prilagajanje nadaljnjih sporočil zabeležene podatke avtomatsko obdelamo, analiziramo, profiliramo ter ocenjujemo zainteresiranost naših strank za poslana sporočila. Na osnovi zabeleženih podatkov in ustvarjenih profilov ne izvajamo avtomatiziranega sprejemanja odločitev.

Ob obisku spletne strani se na spletnem strežniku ponudnika gostovanja samodejno shranjujejo dnevniške datoteke spletnega strežnika s podatki, kot so npr.:

  • IP naslov uporabnika,

  • verzija brskalnika

  • verzija operacijskega sistema

  • ter drugi sistemski in omrežni podatki.

Uporabniki spletne strani lahko podjetju Applet d.o.o. pošiljajo sporočila in vprašanja prek kontaktnega obrazca, ki omogoča vnos imena in priimka, e-poštnega naslova, stacionarne in mobilne telefonske številke, podjetja, dejavnosti in delovnega mesta. Podati se hranijo v informacijskem sistemu družbe ter na gostujočem strežniku spletne strani Applet d.o.o.

Za namen obveščanja z elektronsko pošto hranimo:

  • e-poštni naslov,

  • stacionarno ali mobilno telefonsko številko,

  • ime,

  • priimek,

  • naziv podjetja, dejavnosti in delavnega mesta.

 

Osebne podatke zbiramo z izrecno s privolitvijo oz. soglasjem posameznikov. Soglasja hranimo skupaj z njihovo vsebino in vsebino obrazca, s katerim so bila dobljena.

Namen obveščanja je:​

  • obveščanje o ponudbi oglaševanja podjetja Applet d.o.o.

  • obveščanje o novostih podjetja Applet d.o.o.

Osebne podatke uporabljajo naši naslednji oddelki:

  • Prodaja,

  • Marketing,

  • Podpora strankam.

Iznos

Zbirke osebnih podatkov hranimo na območju Republike Slovenije ter jih ne iznašamo v druge države.

Obdobje hrambe

Osebne podatke posameznika hranimo dokler za to obstajajo utemeljeni razlogi (npr. posloven odnos, zakoniti interes, odprta komunikacija) oziroma do preklica soglasja za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika, prek zahteve, poslane na info@applet.si.

 

Po preklicu soglasja posameznika njegove osebne podatke nemudoma učinkovito in trajno izbrišemo.

V kolikor bi v našem podjetju prenehali zgoraj opisani nameni, zaradi katerih hranimo in obdelujemo osebne podatke, bomo zbirke podatkov, katerih namen je prenehal, nemudoma učinkovito in trajno izbrisali.

Podatke o prikazih prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih hranimo še 12 mesecev od pošiljanja sporočila.

Spletna analitika in prilagojena spletna izkušnja – piškotki

Kaj so piškotki (cookies)?

Piškotki so manjše besedilne datoteke, ki se na napravo uporabnika namestijo med obiskom spletne strani in ki jih obiskana stran prepozna kot svoje. Omogočajo prilagoditve in optimizacije uporabnikove izkušnje strani (npr. s shranitvijo nastavitev lokalizacije ali aktivne prijave) in statistične meritve obiskanosti (spletna analitika). Z izjemo nujno potrebnih piškotkov, ki so potrebni za pravilno delovanje strani (prenose sporočil ali za zagotovitev s strani uporabnika zahtevane storitve), lahko uporabnik vse ostale piškotke zavrne.

Vrste piškotkov

​​

  • Začasni ali sejni piškotki (session cookies) se ne shranjujejo, ampak se izbrišejo vsakič, ko zaprete brskalnik.

  • Trajni ali shranjeni piškotki (persistent cookies) ostanejo shranjeni, tudi ko brskalnik zaprete. Uporabljajo se za shranjevanje informacij o registraciji, nastavitvah jezika strani, za analiziranje prometa, ipd. V računalniku lahko ostanejo več dni, mesecev ali celo let.

  • Lastni piškotki (1st party cookies) so s spletnega mesta, ki si ga ogleduje uporabnik, in so lahko trajni ali začasni. Spletno mesto te piškotke uporablja za shranjevanje informacij in jih bo znova uporabilo, ko bo uporabnik naslednjič obiskal spletno mesto.

  • Drugi piškotki (3rd party cookies) izvirajo z drugih, partnerskih spletnih mest (ta na primer prikazujejo oglase na izvirni spletni strani ali merijo promet). Tretje strani z njimi lahko zbirajo podatke o uporabnikih z različnih spletnih mest in jih uporabljajo za različne namene, npr. za oglaševanje, analize, izboljševanje svojih produktov.


Vir piškotka       Ime piškotka        Kje se nahaja     Čemu je namenjen                                                                         Čas hranjenja

Applet d.o.o.    AllowCookies       vse strani            Nastavitvam za piškotke                                                             1 leto
Applet d.o.o.    _ga, _gat, _gid     vse strani            Spremljanju in analizi obiskov strani (Google Analytics)    2 leti, 1 dan , 1 dan

 

Pravice posameznika (osebe)

Vsak posameznik, prejemnik sporočila, lahko za svoje podatke kadarkoli zahteva

  • vpogled,

  • popravek,

  • popoln izbris,

  • prekinitev obdelave in hranjenja oz. preklic soglasja za obdelavo in hranjenje, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve oz. soglasja izvajala do njegovega preklica.

V primeru, da bi v našem podjetju želeli nadalje obdelovati osebne podatke za namen, ki ni namen, za katerega so bili osebni podatki zbrani, bomo posamezniku pred tako nadaljnjo obdelavo podatkov zagotovili informacije o tem drugem namenu in vse nadaljnje relevantne informacije, kot so podane v temu dokumentu.

Vsak posameznik lahko v primeru, da meni, da so mu z naše strani kakorkoli kršene pravice z naslova varstva njegovih osebnih podatkov, kadarkoli poda zahtevek za pojasnilo Kulturnemu društvu ali nadzornemu organu – Informacijskemu pooblaščencu v Republiki Sloveniji.

Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, https://www.ip-rs.si

Applet d.o.o. hrani pridobljene podatke o posameznikov s skrbnostjo dobrega gospodarja in le z namenom obveščanja o ponudbi oglaševanja in novostih, namenjenih širši javnosti oziroma občinstvu, brez namena pridobivanja posebnih informacij iz osebnih podatkov posameznikov.

Storili bomo vse, kar je v naši moči, da posamezniku pomagamo pri uveljavljanju svojih pravic.